„Támogassa
A lényeg

Kunetz: Bezár a legnagyobb Pest megyei kórház egyik osztálya

26/09/2023 15:57

| Szerző: Klubrádió

"Komoly bajban van a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, az egyik belgyógyászati osztálya az I-es Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni" – közölte Kunetz Zsombor egészségügyi elemző a Facebookon.

A csökkentett működésre átálló osztályokon Veresegyházról, Szadáról, Isaszegről, Erdőkertesről és Pécelről egyáltalán nem fogadnak fekvőbetegeket, de mindenhol legalább részlegesen szünetel a fekvőbeteg-ellátás.

Az egészségügyi elemző szerint külön érdekes, hogy kardiológia esetében olyan intézményt is köteleztek a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett kardiológiai betegellátására, ahol már 2021 vége óta humánerőforrás-hiány miatt nincs kardiológiai fekvőbeteg-ellátás, ez a Váci Jávorszky Ödön Kórház.

Kunetz posztjában az is kiemelte, hogy a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház a legnagyobb kórház Pest megyében. „Kiesése nemcsak a Pest megyei ellátást veszélyezteti, hanem a budapesti ellátást is. Hiszen a kieső funkciókat átvevő intézmények várólistájának a végtelenbe nyújtását, kapacitásaik teljes kizsigerelését jelentheti. Rosszabb estben, ahogyan ezt látjuk a Váci Jávorszky Ödön Kórház esetén, a már nem létező kapacitásra próbálják átterelni a betegeket" – írta az elemző.