„Klubrádió
A lényeg

Nyáron már fogadott vendégeket Tiborcz spanyolországi szállodája

11/10/2021 16:05

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádió számára elérhető források szerint idén augusztusban már biztosan fogadott vendégeket az a spanyol szálloda, ami idén tavasszal juthatott Tiborcz István és cége birtokába. A 84 szobás szálloda, ami a Costa del Sol-on, azaz a spanyol Naposparton fekszik, egyelőre elsősorban spanyol és brit vendégeket fogadott, legalábbis ez derül ki az egyik népszerű internetes szállodafoglaló oldalról. A szállodaügy fejleményeit Hardy Mihály foglalta össze.

2021. október 11. A lényeg / részlet, Tiborcz szállodája (21.10.11.)
02:14
00:00

A Los Alcazares település szívében található szálloda sokáig volt eladósorban, mert hármas csapás sújtotta: korábbi tulajdonosát Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós botrányában húsz év börtönre ítélték, ráadásul nem sokkal később kifulladt a spekulációs ingatlanboom Dél-Spanyolországban és csak erre következett harmadikként a koronavírus okozta zárás.

 
Kilátás a tengerre
 

Emiatt azután valódi megmentőként fogadták a magyar és spanyol ingatlanosok, amikor egy magyar hátterű befektető jelentkezett a korábban Mossaic névre keresztelt hotelért és a hozzá tartozó városi garázs üzemeltetéséért. A vételárat spanyol források nagyjából tízmillió euróra, azaz mintegy 3 milliárd 600 millió forintra becsülik. A tengerparttól és a jachtkikötőtől mindössze két-háromszáz méterre fekvő, négycsillagos szálloda korábbi weboldala szerint még azzal is reklámozta magát, hogy az LMBTQI-barát hotelek közé tartozik.

 
Lakosztály pezsgővel
 
Ezt írják magukról a booking.com-on

A tengerpartra néző Hotel Atrio del Mar 4 csillagos szállást kínál Los Alcázaresben, étteremmel, bárral és terasszal. A helyszínen magánparkoló vehető igénybe.
A légkondicionált szobákban síkképernyős kábel TV, vízforraló, bidé, hajszárító és íróasztal található. A szobákhoz ülősarok tartozik.
A szálláshely vendégei svédasztalos reggelit fogyaszthatnak.
Los Alcázaresben és környékén kedvelt időtöltés a kerékpározás.
A recepción angolul, franciául, magyarul és katalánul beszélő személyzet mindig készséggel áll rendelkezésére.
Murcia 37 km-re, míg La Manga del Mar Menor 15 km-re található a szállástól. A legközelebbi repülőtér az 5 km-re lévő San Javier.
Olyan helyen van, hogy a párok kedvence lett! Kétfős utakhoz 9,0 pontra értékelték.

Ez utóbbi mostanra eltűnt az Atrio del Mar névre átkeresztelt szálloda hirdetéséből, viszont idén április óta lehet szobákat foglalni, a személyzet pedig nemcsak spanyolul és angolul, hanem franciául, katalán nyelven és magyarul is áll a vendégek rendelkezésére.

A városka mindössze 70 kilométerre délre fekszik az alicantei repülőtértől, ahová heti két alkalommal közlekedik a magyar fapados légitársaság, és mintegy 450 kilométerre észak-keletre Marbellától, ahol a jelenlegi és a korábbi tulajdonos is tevékenykedik. Utóbbi egyébként 2019 óta, mivel a börtönbüntetése háromnegyedét letöltötte, nyomkövetővel házi őrizetben van. Juan Antonio Roca a volt marbellai polgármester sofőrjéből lett az önkormányzat építési-tervezési osztályának a vezetője. Ebben a minőségében éppen a spanyol ingatlanboom idején – a spanyol bíróság szerint – nem kevesebb, mint 670 millió euróra, azaz 240 milliárd forintra becsült korrupciós magánvagyont halmozott fel.

 A belső tér egy része
 

A hírt a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg! Címlapi kép: a szálloda bejárata még a régi névvel

A lényeg
2021. október 11., hétfő 16.00
Riporter: Hardy Mihály