„Támogassa
A lényeg

Novák Katalin meghívta Elon Muskot a szeptemberi demográfiai csúcsra

30/08/2023 15:07

| Szerző: Klubrádió

Az ellentmondásos megítélésű techmogul az X-en (leánykori nevén Twitteren) kommentelt Tucker Carlson szélsőséges amerikai műsorvezető Orbán Viktor-interjúja alá, és erre reagált a magyar köztársasági elnök.

Tucker Carlson műsorvezető, akinek áprilisban kellett távoznia a Fox News-tól, miután az amerikai műsorszolgáltatónak 787,5 millió dollárt kellett fizetnie az egyik Carlson nevéhez is kapcsolódó jogi ügy rendezéséhez. Ő készített hosszú készített Orbán Viktorral, ahol szóba került a kormány családtámogatási rendszere is, erre pedig reagált Elon Musk. Azt írta, érdekes, ahogy a magyar kormány keményen próbálja kezelni a születési arányszám problémáját.

Neki válaszolt Novák Katalin korábbi családügyi miniszter, jelenlegi köztársasági elnök is reagált. Musk posztjára válaszul odaírta, hogy szeretettel várják a világ egyik leggazdagabb emberét a „családpárti erők legnagyobb nemzetközi találkozóján, ahol számos államfő, miniszterelnök és influenszer részvételével még többet megtudhat a magyar családtámogatási rendszerről.

"Szeretettel várjuk Budapesten!" – írta az államfő egy szmájli kíséretében.

Musk egyébként techcégei (Tesla, SpaceX, Starlink) mellett arról is ismert, hogy gyakran tesz ellentmondásos kijelentéseket, például 2020-ban azt mondta, hogy aki aggódik a koronavírus-járvány miatt, az "hülye", valamint az év márciusában azt "jövendölte", hogy április végére már nem lesz covidos eset az USA-ban. (Mint ismert, a mai napig több mint 1,17 millióan haltak meg az Egyesült Államokban a betegség következtében.) Nőellenes és szexista kijelentései, viccesnek szánt bejegyzései mellett legutóbb, egy hónapja Soros Györgyöt hasonlította egy képregénygonoszhoz, aki utálja az emberiséget. A dollármilliárdos üzletember társaságában indította kampányát a republikánus Ron DeSantis, de ez elég rosszul sült el.

(via hvg.hu, kiemelt kép: Steve Jurvetson / Flickr.com)