„Klubrádió
A lényeg

Novák a kémbotrányról: Sajtóhírekkel nem foglalkozunk

19/07/2021 12:40

| Szerző: Klubrádió

A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs hétfői ülését követő sajtótájékoztatón az újságírók lehallgatását firtató kérdésre Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter azt felelte, hogy nem foglalkoznak sajtóhírekkel.

Az eddigiektől eltérően nem kedden, hanem hétfőn tartotta meg szokásos heti ülését a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, ami után a szokásos sajtótájékoztató is lefutott a törzset irányító Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezetésével – írja a Telex.

Részt vett a sajtótájékoztatón a Petőfi Irodalmi Ügynökséget vezető Demeter Szilárd is, aki beszámolt arról is, hogy megszületett a döntés a Magyar Kultúráért Alapítvány kuratóriumi tagságáról. A Magyar Kultúráért Alapítvány egy, a már a kiszervezett egyetemekhez hasonlóan egy kuratórium által vezetett közérdekű vagyonkezelő alapítvány, aminek létrehozásáról április végén szavazott az Országgyűlés, és ami rögtön hatszázmilliós alaptőkével indul.

Újságírói kérdések is voltak, ekkor kérdezett rá az ATV újságírója arra: van-e tudomása Novák Katalinnak arról, hogy a kormány foglalkozna a magyar vonatkozással is bíró izraeli kémfegyver ügyével. Novák erre annyit mondott: "Sajtóhírekkel nem foglalkozunk."