„Köszönjük,
A lényeg

NO GENDER – írta ki Orbán, egy LMBTQ-szervezet üdvözli is, hogy eltörölné a társadalmi nemeket

23/03/2023 20:00

| Szerző: Klubrádió

Tart az aktuális uniós csúcs, ahol Orbán Viktor is ott van. A magát a platformon „freedom fighter”-ként definiáló miniszterelnök csütörtökön meglehetősen tömör Twitter-üzenetben foglalta össze saját politikáját:

A no wart ismerjük a kormány béketábort emlegető szólamai alapján. A no migrationről Orbán egy régebbi, elhíresült megjegyzésére, a no migrants more in-re asszociálhatunk:

De mi a helyzet a no genderrel? Ahogy a Telex is írja, a gender eredetileg társadalomtudományi fogalom, társadalmi nemet jelent, és nem tagadja a biológiai nemek létezését. Pusztán annak a felismerése hívta életre, hogy a biológiai nemük alapján az egyes emberektől elvárt dolgok nemekhez kapcsolódó társadalmi szerepeket hoznak létre.

Ehhez képest mondta Orbán, hogy "no gender". Kijelentését a Twitteren elkezdték az LMBTQ-közösséghez tartozó felhasználók is átvenni, az LGBT+ History Month például ezzel a szöveggel osztotta meg: „eközben úgy tűnik, a magyar miniszterelnök egy váratlan lépéssel eltörölné a társadalmi nemeket. Most már mind nembinárisak vagyunk, úgy tűnik”.

(via Telex, kép: Orbán Viktor Twitter-fiókja)