„Klubrádió
A lényeg

A DK azt állítja, nincs közük a látszólag csak nekik kampányoló oldalhoz

6/09/2021 15:25

| Szerző: Klubrádió

Az Europálya a hétvégén a kormányközeli Századvég felmérésére hivatkozva Karácsony Gergelyt esélytelennek állította be Orbán Viktorral szemben. A DK cáfolja, hogy közük lenne az oldalhoz.

Karácsony Gergely Instagramon válaszolt az Europálya hirdetésére:

“Mielőtt nagyon bedurvulna az ellenzéki előválasztási kampány, szerintem érdemes néhány cölöpöt leverni. Az például szerintem nem oké, hogy a DK fizetett hirdetésben tolja a Századvég - értitek a SZÁZADVÉG - kutatását arról, hogy OV mennyire verhetetlen az ellenzéki jelöltek és főleg általam. Szerintem a Századvégre ne hivatkozzunk és ne terjesszünk valótlan információkat.” – fogalmazott Karácsony.

A Fidesz adataira épített kampányt a szintén a Párbeszédet képviselő Tordai Bence is elítélte a Facebookon:

Bár az Europálya a tevékenységét szinte kizárólag a Facebookon fejti ki, van klasszikus weboldaluk is. A 444 tudomása szerint a Parlament postacímét adta meg a Facebooknak a Facebook-oldal egy idén márciusi hirdetésében. Mivel az Europálya posztjait végigpörgetve az oldal kizárólag a Demokratikus Koalíciónak kampányol, az ügyben a 444 megkereste a DK-t:

“A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nincs az Önök által hivatkozott Facebook-oldalhoz, az azon lévő tartalmakhoz és az azon futó hirdetésekhez. Minden ezzel ellentétes állítás valótlan. Megértjük, hogy az előválasztás hevében ellenzéki politikustársaink ilyen állításokat tesznek, de ettől azok még nem válnak valósággá. A DK tisztességes versenyben kíván győzni, ilyen eszközöket nem használtunk és nem is fogunk.” - szólt a válasz.

A párt nem egyszerűen tagadja, hogy köze lenne a neki kampányoló oldalhoz, de a levelük végén még tippet is próbáltak adni arra, hogy ki állhat az Europálya mögött: “Mivel az ellenzéki pártok, politikusok összeugrasztása csak a Fidesznek áll érdekében, ezért talán érdemes a Fidesz háza táján keresni az igazságot.”