„Klubrádió

Népszava: Orbán nem tart évértékelőt közönség előtt

12/02/2021 10:54

| Szerző: Klubrádió

A Népszava információi szerint nem tart külön évértékelőt Orbán Viktor, a miniszterelnök parlament tavaszi ülésszakának hétfői nyitó ülésén mond beszédet, amely évértékelőként is szolgál majd.

A Népszava a múlt héten arról írt, hogy a miniszterelnök és stábja egyelőre hezitál az évértékelővel kapcsolatban, mivel a koronavírus-járvány miatt csak online lehetne megtartani az eseményt, úgy pedig korántsem lenne olyan hatásos, mint egy nagyszabású tömegrendezvény. Ilyenre legkorábban – a kormány által betervezett járványügyi enyhítések alapján – április végén kerülhetne sor.

Forrásaik szerint végül az a döntés született, hogy nem érdemes „devalválni” a miniszterelnöki évértékelőket azzal, hogy nem közönség előtt beszél a kormányfő. Orbán legelső miniszterelnökké választása óta minden évben tartott évértékelőt, hagyományosan a tavaszi parlamenti ülésszak előtti hétvégén. A miniszterelnöki kormányinfó már elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

Hozzátették: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke viszont szombaton megtartja a maga évértékelőjét, amely online lesz követhető.

Orbán Viktor jövő szerdán, február 17-én Krakkóba utazik, ahol részt vesz a visegrádi országok (V4) kormányfőinek csúcstalálkozóján. Ahogy az MTI közölte, uniós forrásokból származó lengyel sajtóértesülések szerint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is elfogadta a visegrádi csoport jövő heti ülésére szóló meghívót, és Krakkóba repül.