„Klubrádió
A lényeg

Nem szeretne személyi jövedelemadót fizetni egy volt fideszes képviselő

11/08/2021 09:11

| Szerző: Klubrádió

Domokos László korábban a Fidesz országgyűlési képviselője volt, onnan ejtőernyőzött a függetlenség totemoszlopának számító Állami Számvevőszék elnöki tisztségébe, ahol most a Fidesz számára nem kellemetlen döntéseket hoz. És interjút is ad, továbbá tanácsokat. A Magyar Nemzetnek például egy szerdai interjúban azt mondta, "az szja jövőjét firtató kérdésre egészen drasztikus válaszom van. Meggyőződésem, hogy az ember annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni, azaz büntetni azért, mert dolgozik".

"Az a jó adóvita, amely arra világít rá, miként tudjuk a nullaszázalékos személyi jövedelemadót megközelíteni minél gyorsabban".

Az ÁSZ-elnök szerint nagyon fontos, hogy mindenki érdekelt legyen abban, hogy aki Magyarországon akar dolgozni, az ezt meg is tehesse. Mint mondta, az adókat, amennyire csak lehet, vissza kell venni.

Hogy miért mond az ÁSZ elnöke ilyet, arra Domokos azt mondta, neki a törvényben meghatározott feladata "a jól irányított állam támogatása, illetve az alaptörvényben lefektetett, GDP-arányos államadósság-csökkentés védelme, amelynek érdekében az ÁSZ a jelentések mellett elemzéseket, tanulmányokat is készít. (...) Az ÁSZ feladatai közé tartozik a közjó szolgálata, javaslataink, véleményünk tehát általában sem személyes ötletek halmaza vagy politikai jellegű lózungok gyűjteménye, hanem a szakértőink szakmai elemzéseiből leszűrhető lényeg összefoglalása”.