„Klubrádió
A lényeg

Nem megy el a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésére

19/07/2021 16:54

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz szerint a pártok mindent tudnak a titkosszolgálati működésről, így az ügy baloldali hangulatkeltés.

Az ellenzék a lehallgatási ügy miatt összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését. Közleményük szerint tételes válaszokat akarnak a cikk minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként kezelik. "Hasonlóan beismerésként tekintünk majd arra, ha akár a kormánytagok, akár a bizottság kormánypárti tagjai bojkottálják az ülést."

A kormánypárt nem akar bemenni az ülésre, a frakció nevében Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke válaszolt. Azt írta, minden párt minden titkosszolgálati információszerzésről rendszeresen értesül a parlamentben; a baloldali sajtó hírei megalapozatlanok; a nemzetbiztonsági szervek betartják a törvényeket – írja a 24.hu. A portála teljes közleményt is közölte:

A Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják, ezért nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása.

Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el. Azt várjuk el tőlük a továbbiakban is, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.