„Támogassa
A lényeg

Nem árulják el, mit keresett Bencsik, Gajdics és Szalai a Karmelitában

7/11/2023 17:36

| Szerző: Klubrádió

Egyszerre volt Bencsik András, Gajdics Ottó és Szalai Vivien, három kormánypárti médium fő tartalomfelelőse a Karmelitában, Orbán Viktor és Rogán Antal munkahelyén. 

Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó a fideszes médiaholding, a KESMA alá tartozó Szabad Föld főszerkesztője, és a TV2 hírigazgatója, Szalai Vivien azok, akikkel egymás után, pár percen belül futott össze október 31-én kedden Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, amikor a Karmelita előtti Színház utcába próbált bemenni; a politikus maga számolt be a találkozásról.

A Színház utca kétoldalról kordonnal van lezárva és rendőrök őrzik; a lezárást hivatalosan a szomszédos épület, az egykori Honvéd Főparancsnokság visszaépítési munkáival indokolják, gyakorlatilag a kormányzati épület védelméről van szó – írja a fenti esetről beszámoló hvg.hu.

„Építési terület. Védőfelszerelés nélkül és illetékteleneknek belépni tilos" – hirdeti is a kerítésen egy figyelmeztető felirat, és a rendőrök valóban csak azt engedik be a kerítésen, akit a Karmelitában várnak, mert előre bejelentkezett és engedélyt kapott, vagy éppen állandó belépője van a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának, illetve Orbán irodájának is helyet adó épületbe.

Gelencsér Ferenc egy héttel ezelőtti videójából derült ki, hogy ő ugyan nem mehetett be a kerítés mögé, a Színház utcába, viszont onnan, a Karmelitából látta kijönni Bencsiket, Gajdicsot és Szalait, és mivel egyikükön sem volt védőfelszerelés (sisak), joggal feltételezhető, hogy nem az építkezésen dolgoztak, és az is, hogy nem voltak illetéktelenek, akiknek ugye tilos bemenni. A hvg.hu később hozzátette, hogy a videón hármójuk mellett felismerhető még Csermely Péter, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks vezérigazgató-helyettese és Szajlai Csaba, a szintén kormánypárti Világgazdaság főszerkesztője is.

A portál ezért kérdezte meg még aznap Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét és a Kormányzati Tájékoztatási Központot is arról, hogy az említettek milyen rendezvényen vettek részt, esetleg Orbán Viktor miniszterelnökkel volt-e találkozójuk. De egy hét elteltével sehonnan nem kaptak választ.

A cikkben megjegyezték: arról régóta hallani, hogy a hivatala, sőt Rogán Antal személyesen időről időre rendszeresen "tanácsokkal, egyedi szempontokkal és új nézőpontok felvillantásával" segíti a kormánybarát sajtó fontos vezetőinek, tartalomfelelőseinek munkáját. Az azonban nem derült ki, hogy Bencsikék ilyen találkozóra mentek-e.

(Kiemelt kép: Bencsik András a kötcsei NER-es találkozón, fotó: MTI/Máthé Zoltán)