„Klubrádió
A lényeg

Nehezen hisszük el, de Fiola góljával vezetünk a franciák ellen

19/06/2021 15:51

| Szerző: Klubrádió/szg

Magyarország-Franciaország 1-0 a félidőben, gólszerző: Fiola Attila. Vezetünk a világbajnok ellen!

Harminc fokos melegben fogadta a magyar válogatott második hazai Eb-meccsén a világbajnok franciákat. A mieinknél a sérült Gazdag már távozott is a válogatott keretből, a franciák Lucas Hernándezt pihentették, és Comant nem nevezték, a Bayern támadója gyermeke születése miatt utazott haza és a meccs előtti estén ért vissza.

Nem rontottak neki a franciák a magyar válogatottnak, sőt, az első tíz percben kétszer is egész jó helyről, a tizenhatos bal oldalának közeléből jöhetett magyar szabadrúgás. Komoly veszélyt ezek nem jelentettek, viszont a 10. percben Pavard felrúgta Fiolát, így a meccs első sárgáját a világbajnok védő kapta.

A 13. percben viszont óriási bravúrra volt szükség Gulácsitól, aki előbb Benzema lapos lövését védte, majd a kipattanót Griezmann tette rá, és Gulácsi erre is lecsapott. Mint kiderült, a második les volt, de azért biztos jót tett a magyar kapus önbizalmának, hogy nem jutottak túl rajta. Ekkor már uralta a játékot a francia válogatott. Kleinheisler azért megpróbálkozott egy lövéssel, amiből inkább gurítás lett, a 16. percben, majd Digne tökéletes beadására érkezett Mbappé tökéletesen üresen, de melléfejelte. A 20. perc körül Kimpembe volt nagyon kemény Sallaival, majd Varane tűpontos hosszú indítását fejelte középre Digne, aztán Benzema tette tovább Mbappénak, aki megint föléfejelt.

Pech: Szalai Ádámot kellett lecserélni hosszú ápolás után a 26. percben, Nikolics jött a Mainz csatára helyett, a csapatkapitány pedig Gulácsi lett. Nikolicsot aztán szinte azonnal kilőtte Mbappé a sorfalból egy amúgy veszélytelen szabadrúgással. Aztán a Fehérvár csatára nem sokkal később szép összjáték után kapott kiugratást, éppen hosszú lett. Fél óránál jártunk, amikor a franciák megmutatták, hogy milyen gyorsan tudnak ritmust váltani: Pavard emelte be Mbappénak, aki a teljesen üresen érkező Benzemához játszott, a Real Madrid csatára viszont 10-ről mellélőtt. Mbappé aztán a 33. percben négy védő között szlalomozott el, de a hosszúra szánt lövése mellément.

Beszorultunk: Nego elcsúszása után három a három ellen jöhettek a franciák, de sikerült kivédekezni, majd Benzemát szerelte kulcspillanatban Botka. Aztán Pogba lőtt oldalhálót. Az M4 Sport közvetítéséből derült ki, hogy Szalai Ádám ütést kapott a fejére, megszédült, ezért kellett lecserélni. A 43. percben megint láttunk egy szép kontrát, kár, hogy a végén Sallai a felfutó Fiolába lőtt. De ha már Fiola: a 47. percben ő játszott össze Sallaival a bal oldalon, majd kiugorhatott Pavard mögött, és elképesztően higgadtan, laposan lőtt a bal alsóba, 1-0, vezet a magyar válogatott!