„Klubrádió

„Négynemes” konzultációt indítanak Baranyiék a Fudanról

26/05/2021 13:30

| Szerző: Klubrádió

Június 4-én kezdődik és 13-áig tart a kínai Fudan Egyetemről szóló konzultáció, amelyet Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester indított Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen – vette észre a 444. A IX. kerület vezetője szerdán azt mondta, a konzultáció célja, hogy a kormány ne kössön olyan szerződést a jövő évi választásokig, ami bebetonozná a Fudan megépítését azon a területen, ahová a Diákvárost tervezték. Nyolc szervezet támogatja a kezdeményezést.

Baranyi Krisztina szerdai Facebook-posztjában közölte, a kérdések a következők lesznek:

- Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?

- Egyetért-e a kínai Fudan egyetem budapesti központjának létrehozásával?

- Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan egyetem budapesti központjának megépítésére?

- Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

Június 4. és 13. között online ügyfélkapus belépéssel, illetve Budapest több mint húsz pontján lakcímkártyával és személyivel lehet véleményt nyilvánítani a fenti kérdésekben. A fővárosi polgári kezdeményezésről szóló rendelet alapján ezt azok tehetik meg, akiknek van budapesti lakcímük vagy tartózkodási helyük, és elmúltak 14 évesek.

A konzultációt az aHang szervezi (ők felelnek az ellenzéki előválasztás lebonyolításáért is), csatlakozott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP, a Momentum, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, az MSZP, a Sétáló Budapest, a Párbeszéd és a DK.

„Üzenjük Pekingnek”, mondta a videó végén Baranyi Krisztina, hozzátéve: nyolc szervezet üzeni, hogy nem.