„Köszönjük,

Négymillió beoltottnál jöhet a nagy nyitás

20/04/2021 14:33

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Hírlap értesülései szerint négymillió beoltottnál jöhet a nagy nyitás, a kormány akkortól komoly könnyítéseket tervez.

Orbán Viktor korábban azt mondta, 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, az újabb újraindítási lépések fokozatosan várhatóak. A következő nagyon fontos mérföldkő az lehet, amikor elérjük a négymillió magyar beoltottat – írja a Magyar Hírlap, amely szerint a kormány komoly könnyítéseket tervez.

A lap információi szerint a négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, illetve a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása. Azokat 18 éves kor felett védettségi igazolvánnyal  lehetne látogatni.

A vendéglátósok a teraszok után a belső tereket is kinyithatnák, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek a fogyasztás idejére nem.

A kormánypárti lap úgy tudja, a kormány az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához nem tenné kötelezővé a védettségi igazolványt. Azok szabadon lesznek látogathatóak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

(Forrás: 24.hu, magyarhirlap.hu)