„Klubrádió
A lényeg

Nancy Pelosi Tajvanra utazott

2/08/2022 19:14

| Szerző: Klubrádió

Huszonöt éve először jár Tajvanon amerikai vezető. Az útnak egyáltalán nem örült a kínai kommunista rezsim: agresszív katonai választ ígértek, ha Pelosi valóban elindul. Azóta meg is érkezett az amerikai politikus.

Landolt kedden Tajvanon Nancy Pelosi, akinek érkezését jelentős várakozás előzte meg, mivel 25 éve járt utoljára ilyen magasrangú politikus a szigetországban – írja a hvg.hu.

Az Egyesült Államok képviselőházának elnöke tajvani idő szerint éjjel 11 óra után kicsivel szállt le. Egy kisebb delegáció fogadta őt és kíséretét a tajvani repülőtéren.

A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy Pelosi érkezése azért is különleges, mert az útját, amit egy diplomáciai körút keretében tett meg, százezrek követték volna a Flightradar nevű oldalon. 

Az oldal azonban a váratlan terhelés miatt elérhetetlenné vált.

A BBC szerint a politikus érkezése a kínai közösségi médiában is téma, sok felhasználó pedig arról posztolt: itt az idő, hogy Kína visszavegye Tajvant. Az útnak egyébként egyáltalán nem örült a kommunista rezsim: agresszív katonai választ ígértek, ha Pelosi valóban elindul. Ő azonban nem csak elindult, mostanra meg is érkezett.