„Klubrádió

Nagyon megugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma

26/11/2020 09:48

| Szerző: Klubrádió

Jóval hatezer fölött van az elmúlt napban azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma. Eddig csak egyszer volt ennél magasabb adat, azt leszámítva, a napi számok jelentősen alacsonyabbak voltak. A halálozásokról szóló hivatalos napi jelentés szerint a Covid-19 miatt legutóbb elhunytak száma 115.

Kiugróan sok, 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 192 047 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Eddig csak egyszer volt ennél magasabb 26 órás adat, azt leszámítva, a napi számok jelentősen alacsonyabbak voltak. Mindezt úgy, hogy legutóbb hivatalosan kevesebb tesztet végeztek, mint egy nappal korábban (szerdán 20 016 vizsgálatról számoltak be, csütörtökön csak 18 301-ről). 

Meghalt 115 beteg, így az elhunytak száma 4 229 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 138 202 fő – közölte a hivatalos adatokat ismertető kormányzati koronavírus-oldal.

A közlemény szerint az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is, de a pedagógusok körében hétfőn kezdett vizsgálatok eredményei még nem. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

koronavírus
 
 Forrás: Pixabay