„Köszönjük,
A lényeg

MZP: Lázár miatt nem kap Hódmezővásárhely rezsitámogatást

3/01/2023 11:53

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Lázárt sejti amögött, hogy nem kap támogatást városa, Hódmezővásárhely. A Klubrádiónak azt mondta az ellenzéki politikus, hogy a kormányhoz fordulnak magyarázatért.

Nem kap állami támogatást a rezsiválságban Hódmezővásárhely. A több mint 43 ezres, megyei jogú város polgármestere, Márki-Zay Péter szerint az építési és közlekedési miniszter, Lázár János lobbitevékenysége állhat a háttérben.

"Gratulálok Lázár János úrnak! Szülővárosa és lakóhelye az egyetlen város Csongrád-Csanád vármegyében, amelyiknek valamilyen rejtélyes oknál (hmmm) fogva a kormány nem ad rezsitámogatást" – írja Facebook-posztjában Márki-Zay.

Márki-Zay arra reagált így, hogy hétfőn este a Miniszterelnökség közzétette, a 10 ezer fősnél nagyobb települések közül melyik és mennyi támogatást kapnak az 5-10-szeres önkormányzati rezsiszámláik kompenzációjára. Debrecennek jutott a legtöbb pénz, de a 10 ezernél népesebb települések közül majdnem mindegyik kap támogatást – írja a hvg.hu.

2023. január 03. A lényeg - 23.01.03. Márki-Zay Péter
00:50
00:00

Márki Zay Péter polgármester rádiónknak nyilatkozva politikai döntésről beszélt, és elmondta: a kormányhoz fordulnak azonnali magyarázatért, mivel szerintük minden mutató szerint a város jogosult lenne ezekre a támogatásokra.