„Klubrádió

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

22/01/2021 14:23

| Szerző: Klubrádió

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Müller Cecília reagált egyebek mellett arra a meglehetősen furcsa híresztelésre is, hogy egy hasonmása kaphatta volna a koronavírus elleni védőoltást. „Nincs dublőröm, én voltam az” – mondta az országos tiszti főorvos, akit a 24.hu idéz.

Müller Cecília a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy már 4 ezernél kevesebben vannak kórházban, lélegeztetőn pedig 300-nál kevesebben vannak.

Az oltási folyamatra áttérve a tiszti főorvos elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók között is vannak még olyanok, akiket nem oltottak be. Arányokról nem volt szó – írja a 24.hu. Eddig 138 983 embert oltottak be eddig Magyarországon, a második kört ötezernél valamivel többen kapták meg.

Az óvintézkedéseket a már beoltottaknak is be kell tartaniuk – hangsúlyozta, azzal magyarázva ezt, hogy kevés embert oltottak be eddig.

Müller Cecília szerint „nagyon jó hír”, hogy veszünk orosz vakcinát, amit biztonságosnak és hatásosnak írt le. Angela Merkel nyilatkozatát is idézte, aki azt mondta, hogy ő is támogatja a Szputnyik V európai engedélyeztetését.

Koronavírus - Müller Cecília országos tisztifőorvos megkapt
 
Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. január 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Újságírói kérdésekre adott válaszokból kiderült a többi között, hogy meg fogják büntetni azokat a vendéglátósokat, akik az intézkedések megszegésével (például egy étterem kinyitásával) akarnak tiltakozni. „Nincs dublőröm, én voltam az” – válaszolta Müller Cecília arra a felvetésre, hogy egy hasonmása kaphatta az oltást.

Kiss Róbert pedig arról beszélt az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatóján, hogy már 20 ezernél többször intézkedtek a rendőrök szeptember óta maszkviselési szabályok megszegése miatt. A kijárási szabályokat pedig 28 ezernél többször szegték meg.

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)