„Klubrádió
A lényeg

Müller Cecília: Nem kerülhetjük el a negyedik hullámot

1/09/2021 15:38

| Szerző: Klubrádió

Valamiért a TV2 Mokka című műsorában jelentette be az országos tiszti főorvos, hogy „Nem kerülhetjük el a negyedik hullámot, ez egyértelmű”. Müller Cecília szerint csak az újabb hullám mértéke a kérdéses.

Müller Cecília a Telex beszámolója szerint arról beszélt a tévéműsorban, hogy Európában mindenhol emelkedik az új fertőzöttek száma a koronavírus delta variánsa miatt, és augusztus második hetétől már Magyarországon is látható ez a tendencia. A tisztifőorvos elmondta, hogy már itt is a delta variáns vált dominánssá, az új megbetegedések több mint 90 százalékát ez okozza.

„Nem kerülhetjük el a negyedik hullámot, ez egyértelmű” – jelentette ki Müller, aki szerint csak az újabb hullám mértéke a kérdéses.

A delta variánsról azt mondta: sokkal fertőzőképesebb, mint például a harmadik hullámért felelős brit variáns volt, könnyebben terjed, és így több embert is tud megfertőzni.

A 24.hu hozzáteszi, hogy Müller Cecília az oltási hajlandóságról is beszélt. Szerinte a sok dezinformáció miatt nem mernek egyesek oltakozni. Hangsúlyozta: az oltóanyagok biztonságosak és hatékonyak, a vészhelyzeti gyors engedélyezés nem ennek ellenkezőjét jelenti. Hozzátette: növelni kell a bizalmat és a szakemberekre kell hallgatni. „Alapvető biológiai ismeretei hiányoznak az embereknek, amikor olyanokat hallok, hogy beépül a DNS-be az mRNS-vakcina” – fogalmazott az országos tiszti főorvos.

Az interjú végén Müller Cecília arra biztatta a fiatalokat, hogy a HPV-vírus elleni oltást is vegyék fel, hiszen a vírus képes daganatot okozni, könnyen tud terjedni.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)