„Klubrádió

MOSZ: Az egészségügyi dolgozóknak példát kell mutatniuk

4/01/2021 19:07

| Szerző: Klubrádió

Az egészségügyi dolgozóknak is fontos lenne példát mutatni, és beoltatniuk magukat. A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke szerint több módon kell mozgósítani a lakosságot, hogy beoltassák magukat. Ennek egyik módja, hogy az egészségügyi dolgozók jó példát mutatva egységesen mind beoltatják magukat. Daróczy-Gaál Ágnes arról is beszélt, hogy ha valaki megbetegszik a koronavírustól és intenzív osztályra kerül, akkor a kezelése több millió forintba kerül, amit érdemes lenne számításba vennie azoknak is, akik nem akarják beoltatni magukat, és elgondolkodniuk, mi lenne, ha nekik kellene ezt az összeget kifizetniük. 

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes.

A hvg.hu szemléjéből kiderül, hogy az alelnök szerint, akik dolgoztak koronavírusos betegekkel vagy jelenleg is covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, a többi dolgozó között viszont vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van. Daróczy-Gaál úgy véli, hogy azok a szakemberek is be fogják magukat oltatni, akik jelenleg még bizonytalankodnak, ha már több oltóanyag is elérhető lesz az országban.

Daróczy-Gaál Ágnes azt is mondta a rádiónak, hogy érdekeltté kellene tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy ha valaki megbetegszik a koronavírustól és intenzív osztályra kerül, akkor esetleges 2-3 hetes kezelése akár 14-21 millió forintba kerülne, amit érdemes lenne számításba vennie azoknak is, akik nem akarják beoltatni magukat, és elgondolkodniuk, mi lenne, ha nekik kellene ezt az összeget kifizetniük. Szerinte ezt felmérve már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen.