„Köszönjük,
A lényeg

Miklósa Erika szerint Rost Andrea művészi reputációja összeomlott azzal, hogy fellépett Magyar Péter rendezvényén

24/05/2024 07:59

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Ez senki nem sem jó húzás – mondta.

„Ha mindenféle ilyen típusú rendezvényeken jelenik meg valaki, az nem a művészetről szól számomra. Ez szerintem senkinek sem jó húzás. Az a fajta művészeti reputáció, amit ő magával hozott eddig, az most egy tollvonással összeomlott. Sajnálom”

– fogalmazott Miklósa Erika operaénekes a Kontextus című műsorban annak kapcsán, hogy pályatársa, Rost Andrea Magyar Péter két nagyobb tüntetésén is énekelt a színpadon, először a budapesti, majd a debreceni Kossuth-téren.

Rost már nem tagja az Operaháznak: pályázott ugyan, de az igazgatóválasztás eredménye után – a szakmai zsűri döntését figyelmen kívül hagyva újra Ókovács Szilveszternek szavaztak bizalmat–, nem írt alá szerződést a következő színházi szezonra az intézménnyel.

 
Miklósa Erika és csapattársai Orbán évértékelelőjén, 2023
Facebook
 

Miklósa Erika szintén pályázott és persze ő sem nyert, de ezt nem szívta ennyire mellre. Ezt jelzi, hogy most is fut szerepe az Operaházban, és mellesleg rendszeres vendége a miniszterelnök beszédeinek, Orbán Viktor 2023-as évértékelőjét például a Kossuth-díjas Nagy Feró és Tóth Gabi társaságában hallgatta meg . (A Telex nyomán)