„Klubrádió
A lényeg

Három esélyes jelölt van az Operaház élére, Ókovács Szilveszter nincs köztük

28/04/2023 20:13

| Szerző: Klubrádió

A héten lezajlott bizottsági meghallgatást követően, várhatóan május végén derül majd ki, hogy ki vezeti a jövőben a Magyar Állami Operaházat.

Az eddigi tizenegy pályázó közül, a meghallgatások után hárman esélyesek a posztra, de a végső döntést Csák János kulturális és innovációs miniszter hozza majd meg.

A főigazgatói posztért folyó versengésből legjobban kikerülő jelöltek közül Miklósa Erika operaénekes a legismertebb, de az esélyesek közt tartják számon Kesselyák Gergelyt, az Operaház jelenlegi első karmesterét, illetve Vadász Dániel jogász, énekes, kulturális menedzsert is.

Meglepetésre nem került a szűkített listára a jelenlegi megbízott főigazgató, Ókovács Szilveszter, ugyanakkor a Telex értesülései szerint a meghallgatások során vele is hosszabban beszélgetett a bizottság, ahogy Kesselyákkal és Vadásszal szintén. Bár a három jelölt a mostani meghallgatások után a legesélyesebb, a miniszternek joga van a tizenegy jelölt közül bárkit választani, ahogy várhatóan velük és a bizottság tagjaival is hosszan egyeztet még Csák János a végső döntést megelőzően. Az új főigazgató megbízatása 2023. augusztus 1-től 2028 július 31-ig tart majd.

(via Telex)