„1%

Miért nem zártak be járvány alatt a kaszinók?

17/02/2021 10:12

| Szerző: Klubrádió

A kormány végre válaszolt arra kérdésre, hogy míg minden egyéb vendéglátó egységek, állatkertekek és a legtöbb, szabadidős programlehetőséget kínáló helyek nem fogadhatnak vendéget, a kaszinók ez alól valamiért kivételt élveznek. Ungár Péter LMP-s politikusnak is feltűnt ez az ellentmondás, és két héttel ezelőtt rá is kérdezett ennek miértjére. A válasz pedig megkésve ennyi volt: A kaszniók nem minősülnek vendéglátó helyeknek.

A járványügyi korlátozások egyik különös anomáliája, hogy míg az éttermeket, mozikat, fitnesztermeket (legalábbis elvileg), állatkerteket és a legtöbb, szabadidős programlehetőséget kínáló helyet nem lehet látogatni, addig a kaszinók továbbra is nyitva lehetnek – írja a Telex.

A kaszinók iránti látszólagos kivételezésre Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője is rákérdezett Varga Mihály pénzügyminiszternél: „A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a vendéglátóipari egységeket bezárták, azzal az indokkal, hogy nem tudnák az emberek betartani a megfelelő védekezési intézkedéseket, valamint a 1,5 méteres távolságtartást. A kaszinók viszont továbbra is üzemelhetnek és fogadhatnak vendégeket mindennap 19 óráig. Ezzel kapcsolatban tisztelettel kérdezem, hogy a kaszinók miért tarthatnak nyitva egy világjárvány közepén úgy, hogy minden más vendéglátóipari egységet bezártak? A kaszinókban nem vonatkoznak az emberekre a járványügyi szabályok?” – olvasható a február 1-jén benyújtott írásbeli kérdésben.

A portál szerint a két héttel később, kedden a pénzügyminiszter helyett Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár válaszolt. Lényegében azért nem záratták be a járvány miatt a kaszinókat, mert nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.