„Klubrádió
A lényeg

Mi hazánkos politikus tartotta az orosz zászlót a Munkáspárt tüntetésén

7/02/2023 16:20

| Szerző: Klubrádió

A kommunista Munkáspárt „Békét Oroszországgal! Le a háborúval! Le az inflációval!" címmel tartott tiltakozó gyűlést hétfőn a Nyugati pályaudvarnál.

A 444 egy olvasói reakció után megkereste az egyik résztvevőt, aki orosz zászlót tartott a kezében. Az olvasó észrevételével egyezően kiderült, hogy az orosz zászlós férfi Nagy Zsolt, a szélsőjobboldali MIÉP korábbi és a Mi Hazánk jelenlegi politikusa.

Nagy Zsolt nem gondolta meglepőnek, hogy részt vett a Munkáspárt rendezvényén. "Vannak kérdéskörök, amikben hol az egyik, hol a másik politikai érdekcsoportnak van igaza. A béke ügye mindenkinek fontos. Nem skatulyáztam be magam a Mi Hazánkba" – tette hozzá. Munkáspárti jelöltséget ugyanakkor nem vállalna, Kádár János nimbuszával, eszméinek követésével nem ért egyet.

A béke érdekében szerinte a semlegesség irányába kellene elmozdulni, amiben az oroszoknak van igazuk, abban az oroszokat kéne támogatni, amiben az ukránoknak van igazuk - "bár nem tudom, miben van igazuk" -, abban az ukránokat, mondta. Egyébként elítéli az '56-os forradalom eltiprását és a Szabadság téri szovjet emlékművet le szeretné bontatni.

A MIÉP és a Mi Hazánk színeiben indult eddig, a Jobbik szerinte "nem volt annyira demokratikus párt, mint a Mi Hazánk", bár hozzátettem, a MIÉP sem. Nem jelentette be a Mi Hazánkban, hogy részt vesz a munkáspárti megmozduláson, de "ha valaki kifogásolja, azt én visszautasítom" – jegyezte meg.

A 444 beszélgetett is a férfival a tüntetésről készült riportjában.

(forrás: Pixabay)