„Klubrádió

Mészáros Lőrincé lett Ákos I. kerületi étterme

15/04/2020 11:45

| Szerző: 24.hu/Klubrádió

Immár Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozik az az I. kerületi étterem, amelyet éveken át Kovács Ákos énekes, valamint Tiffán Zsolt borász, a Fidesz volt parlamenti képviselője üzemeltetett – írja a 24.hu.

A budai étteremben korábban Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt egykori fideszes parlamenti képviselő is tulajdonos volt, decemberben adták el üzletrészüket. A cég ügyvezetője akkor még Ákos maradt, a tulajdonos pedig egy ügyvéd, Geri Zoltán lett, mostanáig. Március közepén a Talentis Group Zrt. vásárolta meg a céget, vagyis Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja. A társaság ugyanis fele-fele arányban Mészáros Lőrinc és felesége tulajdona – olvasható a 24.hu-n.

A dunai panorámás étterem éveken át jutányos áron bérelt helyiséget az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzattól. A 444 írta meg, hogy egy hosszúlépés is drágább volt, mint az egy négyzetméterre jutó bérleti díj. Ez az összeg akkor kevesebb mint nettó 410 forint volt, és a cikk szerint, mivel csak a jegybanki alapkamat mértékével emelkednek évente az árak, most sem éri el a 450-et.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)