„Klubrádió

Mészáros Lőrinc lebázisozta luxusvilláját, csak új felesége miatt megy Budapestre

27/05/2021 10:18

| Szerző: Klubrádió

Mészáros Lőrinc a Nemzeti Sportnak adott nagyinterjújában azt mondta: nem tudna elszakadni Felcsúttól, de családi, praktikus okokból kialakít egy budapesti bázist is. Ez utóbbi lehet az a budai villa, ahová a gazdag vállalkozó sajtóhírek szerint új párjával, Várkonyi Andrea tévéssel költözik be. Az interjú apropóját a felcsúti futballklub (amelynek Mészáros az elnöke) NB I-es második helye adta, szó volt Garancsiról, tulajdonrészekről más klubokban, sőt, az elnök részvételével megtartott hangulatjavító összetartásról is.

Nagyinterjút készített Mészáros Lőrinc vállalkozóval, a miniszterelnök gyerekkori barátjával, a Puskás Akadémia nevű felcsúti futballklub elnökével a nevezett futballklub korábbi sajtófőnöke, a Nemzeti Sport, a miniszterelnök kedvelt lapjának főszerkesztője, Szöllősi György.

Szöllősi így kérdezett rá arra a sajtóhírre, hogy Mészáros egy budapesti, XII. kerületi luxusvillába költözik új párjával, Várkonyi Andrea tévés műsorvezetővel: „– A hazai mérkőzéseken itt lesz? Mert arról lehet hallani, hogy elköltözik a faluból.”

A milliárdos hangsúlyozta: nem tud elszakadni Felcsúttól. „Nem fogalmaznék úgy, hogy elköltözöm, egyszerűen csak családi, praktikus okok miatt kétlaki életet alakítunk ki. Felcsúton nőttem fel, nem tudnék innen elszakadni, nagyon ragaszkodom ehhez a régióhoz érzelmileg, munkahelyi és családi okokból is. Azonban a mindennapok és a munkánk szükségessé tette egy budapesti bázis kialakítását is.”

Hozzátette: „Felcsúton is sokat leszek továbbra is, nemcsak amikor meccs van. De akkor, ha csak tehetem, mindenképpen.”

 
Mészáros Lőrinc
 

De nem elsősorban a magánéletéről, hanem a Puskás Akadémia FC idei szezonjáról kérdezte a klub elnökét Szöllősi György. A felcsúti csapat története legjobb eredményét érte el idén a magyar bajnokságban, második helyen végzett a Fradi mögött, és beelőzte a Fehérvárt (korábbi nevén Videotont) is.

Az nem derült ki, hogy a Fehérvár tulajdonosa, a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István gratulált-e az ezüsthöz. Mészáros annyit mondott, hogy Kovács Zoltán sportigazgató sportszerűen gratulált neki, „egyúttal én is neki a bronzérmükhöz, ami persze nem esett nehezemre.”

Kiderült, hogy a jó helyezésben lehetett szerepe az elnöknek is, ugyanis amikor rosszabb eredmények jöttek, vele együtt gyűlt össze a csapat: „Rendeztünk akkor egy összetartást – magam is részt vettem rajta –, amely ragyogóan sikerült: a szakmai stábnak sikerült helyreállítania az öltözői hangulatot, a játékosok önbizalma is visszatért, és újra jól szerepeltünk.”

Szerinte az akadémián tizenöt éve elkezdett munkát igazolja, hogy a záró fordulóban nyolc saját nevelésű játékos lépett pályára, és a keretben tizennégy Puskás-akadémista volt, akik közül öten ebben az idényben mutatkoztak be az NB I-ben.„Fantasztikus látni, hogy a másfél évtized alatt hova jutottunk, s talán a Puskás Akadémiának, a kormány és az MLSZ segítségével megújult kluboknak is nagy részük van az egész magyar futball és a válogatott sikerében” – mondta Mészáros Lőrinc a közelgő foci-Eb-ről, ahol több korábbi vagy jelenlegi felcsúti labdarúgó is pályára léphet a magyar válogatottban.

Mészáros azt is elmondta, hogy el kellett adnia a tulajdonrészét az eszéki focicsapatban, mert az európai szövetség pénzügyi fair play szabályzata tiltja, hogy egy UEFA-sorozatban két klubban is tulajdonos, döntéshozó legyen valaki. A Diósgyőrnél pedig „a futballklub kivételével a többi szakosztályt működteti az egyik cége”.

Kijelentette: a felcsúti focicsapatnál a nívóból nem szeretne engedni a jövőben se, „még ha túlzás is lenne azt gondolni, hogy a bronz és az ezüst után jövőre aranyérem következik”.

(forrás: Telex, 444)