„Klubrádió
A lényeg

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége villaparkot épít Alcsútdobozon

21/10/2022 19:15

| Szerző: Klubrádió

Rézhegy Öko Villapark néven 57 házas lakóparkot épít a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. Alcsútdoboz szőlőhegyi területén – írta meg a 444. A portál szerint ez gyakorlatilag egy komplett új falurészt jelent a Fejér vármegyei községben.

A felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tavaly áprilisban vette meg az alcsútdobozi önkormányzat által 2001-ben alapított Réz-hegy Településfejlesztő Kft.-t, amelynek október 6-a óta viszont már a Fejér-B.Á.L. Zrt. a tulajdonosa, a céget pedig átkeresztelték Rézhegy Öko Villapark Kft.-re – ismerteti a 444.

Azt írják: a Mészáros-család egy legalább 57 házból álló falurészt épít, a villáknak pedig már nevet is adtak. A leendő vevők a Villa Barbara, Villa Boglárka, Villa Boróka, Villa Flóra, Villa Gyopár, Villa Hanga, Villa Írisz, és Villa Kamilla közül választhatnak. A látványterv szerint ilyen lesz a környék:

Arra felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az előzetes látványterveken megjelenített épületekhez csatlakozó kültéri elemek (pergola, jakuzzi, medence) nem képezik a házak alap-vételárát, viszont opcionálisan igényelhetők.

Az építtető tehát a Fejér-B.Á.L. Zrt., amely a Mészáros-birodalom hat ismertebb építőipari cége közül az ötödik legnagyobb. Például ez a társaság újította fel a szintén Mészáros-birodalom részét képező Hunguest Hotelt Balatonalmádiban (ahol legutóbb a Fidesz kihelyezett frakcióülését tartották) 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével.

(Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás)