„Klubrádió
A lényeg

Mészáros Lőrinc: A szállodaiparban csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni

27/01/2023 19:29

| Szerző: Klubrádió

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztiriai Iciciben –írja az MTI. Még 2022-ben kötöttek megállapodást egy, a horvátországi Abbáziában (Opatija) épülő tengerparti szállodáról. A hotel a Marriott brandjével a Riva's üzemeltetésével 2024-ben nyit majd meg.

Az üzemeltetésről szóló megállapodást közös sajtótájékoztatón jelentette be Mészáros Lőrinc, Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke és Fernando Kirigin, Opatija polgármestere.

„Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni” – mondta Mészáros, aki arról is beszélt, hogy a Mészáros Csoportban úgy gondolták, egy ilyen luxusszálloda üzemeltetéséhez mindenféleképpen kell egy partner, egy nemzetközi nagy brand, egy világmárka. „Ezt mi a Marriottban megtaláltuk, és úgy véljük, ez lesz a siker kulcsa” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta szponzorálják az eszéki futballklubot és megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

Mészáros azt is elmondta, hogy az építés alatt álló, 187 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit meg. Jelezte továbbá, hogy szeretnének további fejlesztéseket eszközölni, és újabb befektetéseket keresnek.