„Klubrádió
A lényeg

Mészáros és Csányi mellett a rejtélyes orosz Rahimkulovok bukták a legtöbbet

7/03/2022 07:11

| Szerző: Klubrádió

Az orosz-ukrán-háború miatt egyébként is a feje tetejére állt a gazdaság a világban, de Magyarországot az átlagnál jobban megviselik a következmények, ugyanis nagy az ország kitettsége az orosz piacnak. A Forbes szerint a háború kitörése óta Csányi Sándor OTP-részvényei zuhannak, egyetlen nap alatt 11 milliárd forintot vesztett, összesen pedig 24,6 milliárdot, mivel januárban 17 035 forinton állt az OTP részvény, a múlt pénteken 11 000 forinton zárt.

Létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
 
Csányi Sándor
 
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke Gödöllőn, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) ünnepi névadó dokumentumának aláírásán 2021. február 1-jén. Az eddig Szent István Egyetem (SZIE) néven működő felsőoktatási intézményhez csatlakozott a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 11 kutatóintézete és gazdasági társaságai, valamint a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézete. A MATE fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

"Mészáros Lőrinc vagyona" is megcsappant, a lap szerint az Opus Global Nyrt. árfolyamának csökkenése miatt 21,6 milliárd forinttal lett szegényebb az év eleje óta, tehát az évet még 488 milliárd forintos vagyoncsomaggal megkezdő Mészárosnak ennyivel zuhantak meg a részvényei. Az Opust január 3-án 215 forintért adták, március 3-án 157-ért.

Veres Tibor Wallis Portfoliója 4 milliárd forinttal apadt. Az ország legrejtélyesebb milliárdosai, az együttesen leggazdagabbnak számító orosz testvérpár, Rahimkulov Ruszlán és Timur vagyonának jelentős része OTP-részvényekben van, összesen 118,7 milliárd forintot csökkent a vagyonuk január eleje óta, írja a Forbes.