„Klubrádió
A lényeg

Megszűnik az önálló 888, az Origo aloldala lesz

15/02/2023 16:45

| Szerző: Klubrádió

Nyolc év után megszűnt a kormánypárti sajtó egyik szereplőjének, a 888.hu-nak az önállósága, és tartalmaik a kormányzati propaganda egyik "zászlóshajója", az Origó felületére költöznek. Ezt a a 888.hu főszerkesztője, G. Fodor Gábor jelentette be szerda délután:

"Van egy török mondás: egy gondolat kevés, kettő sok. Honnan vegyek másfél gondolatot? A nyolcadik évében járó 888 gondolt egy nagyot. A három nyolcas ezután Magyarország egyik legolvasottabb hírportáljával együttműködve folytatja munkáját. Lesznek interjúk, videók, podcastok és publik. Lesz min felháborodni, megbotránkozni, felszólalni és gondolkodni. Lesz 888 – az Origón. Tartsatok velünk!"

A böngészőbe a 888.hu-t beütve pedig már az Origó aloldalán, az origo.hu/888 oldalon találja magát az ember, és itt legfölül ugyanez a G. Fodor-közlemény olvasható.

Az Origóról legutóbb kedden írtunk, ugyanis Donáth Anna momentumos képviselő ez ellen a kormánypárti portál ellen is pert nyert. G. Fodor pedig a választás után éppen az átalakított Indexnek beszélt arról, hogy az ellenzéknek nem alternatívát kellene megfogalmaznia az Orbán-rendszerrel szemben, hanem lehetne "együttműködő" is

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)