„Klubrádió
A lényeg

Megszűnik a nyomtatott Világgazdaság és a Figyelő

29/06/2022 17:56

| Szerző: Klubrádió

A magas energia- és papírköltségekre hivatkozva átmenetileg szünetelteti a Mediaworks a Világgazdaság és Figyelő nyomtatását. A lapok munkatársai a jövőben az Origo és a Magyar Nemzet gazdasági tartalmainak előállításában vehetnek részt.

Szerdán Csermely Péter, a Mediaworks tartalomfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese a lapok munkatársai előtt bejelentette, hogy „határozatlan időre felfüggesztik” a Figyelő és a Világgazdaság nyomtatott kiadását a növekvő energia- és papírárak miatt. Mindkét lap csütörtökön jelenik meg utoljára – írja a 444.

A lapok átmeneti megszűntetését a növekvő energia- és papírárakkal indokolta Csermely. Az újságírók a jövőben az Origo és a Magyar Nemzet gazdasági tartalmainak előállításában vehetnek részt.

A KESMA alá tartozó, körülbelül 500 médiatermék közül néhány sorsa már az április parlamenti választások után megkérdőjeleződött, ironikus módon részben azért, mert a Fidesz túl jól szerepelt rajta, és zsinórban negyedszer is megszerezte a mandátumok több mint kétharmadát – tette hozzá a hvg.hu.

A végső lapzártát eddig három médium számára hozta el a Fidesz sikere: közvetlenül április 3. után, az ingyenes terjesztésű, az ellenzéki települések lakóit célzó City7 szűnt meg, majd április végén a Mediaworks megszüntette a nemzetközi licenc alapján gyártott, futballal foglalkozó FourFourTwo magazint is, amelynek létezése pedig Szöllősi Györgynek, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, a Puskás Akadémia korábbi kommunikációs igazgatójának mindig is szívügye volt.

Ezen kívül, bár nem a KESMA-hoz tartozik, de meg kell említeni a Pesti Srácokból kinőtt Pesti TV-t, amely hivatalosan július elején szűnik meg. Ennek tulajdonosa Vaszily Miklós, illetve a Bizalom Alapkezelőn keresztül Mészáros Lőrinc, és a csatorna háza tájáról az elmúlt időszakban egyre több hír érkezett túlárazott műsorgyártásról és egyéb visszaélésekről. A kegyelemdöfést végül a rendkívül alacsony nézettség adta meg a Pesti TV-nek.