„Támogassa
A lényeg

Mégsem szűnik meg a Budapest-bérlet

29/12/2023 18:48

| Szerző: Klubrádió

Továbbra is egységes tarifarendszerrel használhatják főváros környékéről Budapestre, valamint az ellenkező irányokba közlekedő menetrend szerinti járatok utasai a 2011-óta létező Budapest-bérletet, miután megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ, valamint az állami kézben lévő MÁV-HÉV és a Volánbusz – idézte a BKK pénteki közleményét a Telex.

A közleményből az derül ki, hogy a BKK változatlanul ellátja az egységes forgalom-felügyeleti és utastájékoztatási feladatokat a HÉV-járatokon és a Volánbusz agglomerációs kék autóbuszain. Ezen túlmenően az eddigieknek megfelelően a fővárosi cég rendezi majd az ezeken a vonalakon jelentkező forgalmi zavarokat, továbbá a FUTÁR-rendszerben is a megszokott módon jelennek majd meg a környéki járatokra vonatkozó információk.

Ebből az is következik, hogy a BudapestGO applikációval is lehet majd utazást tervezni az érintett járatokra, és a mostani állapotnak megfelelően vehetnek jegyeket az utasok a BKK automatáiból és az alkalmazáson keresztül a nem szorosan a főváros kezelésben lévő szolgáltatók HÉV és agglomerációs buszjárataira.

Az eredeti hírek szerint márciustól nem lehetett volna BKK-jeggyel vonatozni, hévezni és volánbuszozni Budapesten, miután az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint a főváros kétmilliárddal tartozik.