„Klubrádió
A lényeg

Mégis hajlandó Budapesten találkozni Orbánnal a svéd miniszterelnök

25/01/2024 13:15

| Szerző: Klubrádió

Pár napja a svéd külügyminiszter még arról beszélt, nem lát okot arra, hogy Magyarországgal tárgyaljanak Svédország NATO-csatlakozásáról. A svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson szerint azonban hasznos lehet az intenzívebb párbeszéd.

"Várom, hogy egy mindkettőnk számára alkalmas időpontban Budapesten részletesebben is megvitassuk a két ország kapcsolatát és megerősítsük a két ország közötti bizalmat" – írja Ulf Kristersson svéd miniszterelnök Orbán Viktornak küldött válaszában, amelyet a hvg.hu ismertet a svéd Svt Nyheter alapján. Kristersson a levélben azt is felvetette, hogy a február 1-ei EU-csúcson is lesz alkalma egyeztetni a két politikusnak.

"Minden megy a maga útján" – válaszolta a lapnak Havasi Bertalan a levél kapcsán. Arról azonban még nincs információ, hogy várhatóan hol és mikor kerül sor a kétoldalú megbeszélésre – jelezte összefoglalójában a 444.

Ahogy arról korábban Klubrádió is beszámolt, Orbán Viktor magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét, hogy Svédország NATO-csatlakozása témájáról beszéljenek.