„Klubrádió

Megint visszatartották az SZFE hallgatóinak ösztöndíját

21/12/2020 20:18

Ismét nem fizette ki időben a hallgatók ösztöndíjait a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése. Ugyanez történt az őszi félév elején is. Most is csak azután léptek, hogy a pénz visszatartásából sajtóhír lett. 

Visszatartotta az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése a hallgatóknak járó szociális támogatásokat és ösztöndíjakat, sőt, a doktori iskola hallgatóinak fizetését is – írja a hvg.hu egyetemi forrásokra hivatkozva.

A pénzek kifizetési határideje már egy hete lejárt. Az SZFE vezetése már a félév elején is megtette ugyanezt a hallgatókkal, akkor is csak jóval a határidő után fizettek.

A portál úgy tudja, a hallgatók hivatalos értesítést sem kaptak, így azt sem tudták, hogy januárban számíthatnak-e az összegekre. A fentieken túl az úgynevezett közéleti ösztöndíjat sem utalta el az egyetem.

A lap megkereste az új kancellárt, Szarka Gábor pedig ígéretet tett, miszerint hétfőn fog utalni az intézmény, ez azóta meg is történt. Ez már a második ilyen eset: novemberben is csak a sajtó érdeklődése után utalták el a megcsúszott pénzeket.

free SZFE
 
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

 

m