„Támogassa
A lényeg

Meggyilkolták azt a fiatal német-izraeli nőt, akit a sivatagi fesztiválról rabolt el a Hamász

30/10/2023 19:46

| Szerző: Klubrádió

Izraeli hivatalos közlés szerint a 22 éves Shani Loukot, akinek elrablásáról videó is felkerült az internetre, a Hamász terroristái megkínozták. Egy koponyadarab alapján azonosították a DNS-ét.

Az izraeli külügyminisztérium közleményében az olvasható: a 23 éves nő, akit „egy zenei fesztiválról raboltak el, majd a Hamász fegyveresei megkínozták és körbehordozták Gázában, felfoghatatlan borzalmakat élt át. Megszakad a szívünk. Legyen áldott az emléke.”

A német Süddeutsche Zeitung idézte a nő édesanyját, Ricarda Loukot, aki úgy fogalmazott: a lánya koponyájának egy része került elő, arról vettek DNS-mintát, ami alapján azonosítani tudták, és azt feltételezik, hogy a nő október 7-e óta halott. A csontdarab a túléléshez létfontosságú, így Louk semmiképpen sem lehet már életben.

Shani Louk az izraeli Supernova fesztiválon vett részt, az anyja az október 7-i Hamász-támadás napján a következőket nyilatkozta a médiának: „Ma reggel a lányomat, Shani Nicole Loukot egy turistacsoporttal együtt elrabolta a palesztin Hamász Dél-Izraelben. Kaptunk egy videót, amelyen tisztán látszik, hogy a lányunk eszméletlenül ül a palesztinokkal egy autóban, ők pedig a Gázai övezetbe autóznak.”

A videón a nő mozdulatlanul, véres fejjel, arccal lefelé feküdt, körülötte fegyveresek azt kiabálták, hogy Allah Akbar, és egyikük ráköpött az áldozatra. Az Izrael déli részén megtartott Super Nova fesztiválon tömegmészárlást követett el a Hamász október 7-én: módszeresen levadászták a résztvevőket. A vérontásnak a helyszínre érkező izraeli hadsereg vetett véget. Másnap legalább 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén, de lehet, hogy ez a szám emelkedik még a terület teljes átvizsgálása után.

Shani Louk izraeli-német kettős állampolgár halála a Hamász barbárságáról tanúskodik, és a túszul ejtett nő halálért felelősségre kell vonni az iszlamista palesztin szervezetet – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár hétfőn a nigériai Lagosban.

(via Telex, MTI, kép: Twitter)