„Klubrádió
A lényeg

Megemeli a kormány a rendőrök és katonák bérét

20/12/2021 16:11

| Szerző: Klubrádió

A következő évben hat havi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák. A következő hónapokban és években további jelentős béremelések lesznek – jelentette be Orbán Viktor.

Tízszázalékos béremelésről döntött a kormány a rendőrök és a katonák esetében – közölte a miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Orbán Viktor, miután rendőri és katonai vezetőket fogadott a Karmelita kolostorban, elmondta: elismerésüket szeretnék azzal is kifejezni, hogy a következő évben hat havi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák. A következő hónapokban és években további jelentős béremelések lesznek – fűzte hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök szerint a katonák és a rendőrök „fantasztikus munkát” végeztek idén, hiszen részt vettek a határvédelemben és a kórházi munkát is segítették. Mint mondta, a rendőrök és katonák nélkül nem tudtunk volna a koronavírus ellen védekezni, és a „migránsok tömegeit” megállítani a határnál. A kormányfő szerint ez a munka elismerést érdemel, ezért 10 százalékos béremelésről is döntöttek a katonák és a rendőrök esetében – írja a hvg.hu.