„Klubrádió
A lényeg

Matricázásra való felhívás miatt bírságolták meg Törley Katalint

11/07/2023 15:48

| Szerző: Klubrádió

Megbírságolták Törley Katalint, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium volt pedagógusát – írta a Tanítanék Mozgalom. A közlemény szerint a bírságot a június 1-ei tüntetéssel kapcsolatban szabták ki az oktatási aktivista ellen, akit még tavaly ősszel az elsők között rúgtak ki tanári állásából polgári engedetlenség miatt. 

"A budapesti tüntetés végén státusztörvényes matricákat osztottunk a tömegnek, Törley Kata pedig felszólította a résztvevőket, hogy hazafelé matricázzák fel a várost, hogy minél többekhez eljusson a pusztítás, ami a törvénnyel jár" – emlékeztetett a mozgalom. Hozzátették, a tüntetés hivatalos programja után sokan maradtak a helyszínen, és matricákat ragasztottak a Belügyminisztérium épületének falára.

Törley Katalin a matricázásra való felhívás miatt kapott ötvenezer forintos bírságot. Az oktatási mozgalom ennek összegét befizette.

"Az, hogy minden gond nélkül ki tudtuk fizetni ezt a bírságot, csak a Tanítanék közösségének köszönhető. Együtt képesek voltunk egy olyan mozgalmat felépíteni, ami tud kockázatokat vállalni azért, hogy erős és látványos módszerekkel tudjunk fellépni a hatalom ellen" – közölték.

(Via 24.hu)