„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay szövetségese a kampánypénzekről: Ez így lopás

20/05/2022 09:00

Márki-Zay Péternek, a 2022-es választáson az ellenzék miniszterelnökjelöltjének fillérre pontosan el kell számolnia a kampány alatt kapott pénzzel. Erre szövetségese Kész Zoltán szólította fel Márki-Zay-t abban a nyílt levélben, amit pénteken reggel hozott nyilvánosságra pár órával Lukácsi Katalin szintén Márki-Zay-t kritizáló levele után.

 
Márki-Zay Péter, Kész Zoltán
 
Márki-Zay Péter, Kész Zoltán Washingtonban
Facebook
 

 

Kész Zoltán szerint mélységesen egyetértett a kampányban Márki-Zay azon szlogenjével, hogy azért támadják, mert nem tűri a lopást, "éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel" - írta.

Ez azt jelenti, fejtegeti Kész hogy "fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét" és hogy "az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz". Kész szerint ezt a pénz ugyanis "egyértelműen célhoz kötötten" kapták, ezért "nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás".