„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András is összegyűjtötte az ellenzéki előválasztáson való induláshoz szükséges aláírásokat

6/09/2021 11:34

| Szerző: Klubrádió

Korábban már Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) és Jakab Péter (Jobbik) is bejelentette, hogy megvan a szükséges számú aláírás. Pálinkás József (Új Világ Néppárt) azonban hétfőn azt mondta, hogy neki nem fog összegyűlni elég aláírás - írja a 24.hu. Ahhoz, hogy valaki miniszterelnök-jelölt lehessen, legalább 20 ezer aláírásra volt szükség.

33 540 darab aláírást gyűjtött Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa az ellenzéki előválasztáson való induláshoz – közölte a politikus hétfőn a Facebookon. 

Fekete-Győr András (Momentum) ugyancsak hétfőn jelentette be, hogy 25 ezer aláírást összegyűjtött. Hozzátette, a Momentum 56 jelöltje, beleértve őt is, összesen 65 ezer aláírást gyűjtött.

Miután Márki-Zay Péter augusztus elején úgy döntött, hogy az Új Világ Néppárt frakciójába ül jövőre a parlamentben, amennyiben mandátumot szerez, és a párt frakciót tud alakítani, Pálinkás szerint logikus lépés, hogy ő és az Új Világ Néppárt jelöltjei Márki-Zay Pétert támogatják mostantól miniszterelnök-jelöltként.