„Klubrádió

Márki-Zay Péter egyelőre nem lép vissza, de ha kell, "félrerántja a kormányt"

3/10/2021 18:26

| Szerző: Klubrádió

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje biztos abban, hogy Karácsony Gergellyel közösen fogják a kormányt leváltani, de a szerepek elosztása szerinte még kérdéses. 

Budapesten, a Fővám téren tartott kampányrendezvényt délután Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Az előválasztás első fordulójában 3. helyen végzett hódmezővásárhelyi polgármester a „Kormányváltó gyűlésen” a többi közt azt mondta: az előválasztás megmutatta, hogy milyen sok tisztességes ember akar szerepet vállalni a politikában, és óriási sikernek nevezte az új arcok megjelenését. Külön kiemelte Zuglóban a korrupcióellenes harcáról közismert Hadházy Ákos 80%-os eredményét.

Márki-Zay Péter kiemelte, abban már megállapodtak Karácsony Gergellyel, hogy együtt készülnek a második fordulóra, csak abban nem értenek még egyet, hogy melyiküknek van nagyobb sansza arra, hogy közös győzelmet arasson a választáson is. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ő tudna több szavazót megszólítani a második fordulóban, és jövőre nagyobb eséllyel győzné meg a bizonytalanokat. A politikus ugyanakkor kijelentette: nem fog hiúsági kérdést csinálni ebből, és ha vetélytársa nem, akkor ő félre fogja majd rántani a kormányt. Márki-Zay államférfiúi kötelességének nevezte, hogy ne hagyják Orbán Viktort győzni 2022-ben.