„Köszönjük,
A lényeg

Márki-Zay marad az MMM élén

19/06/2022 06:49

| Szerző: Klubrádió

A három jelölt közül Magyar György még a szavazás előtt visszalépett, Deutsch Tiborra pedig nem érkezett voks.

Továbbra is Márki-Zay Péter lesz a saját maga által alapított szervezet, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, miután szombaton az Országos Közgyűlésen az összes érvényes szavazatot rá adták le – írja a Telex.

Korábban a Klubrádió is beszámolt arról, hogy a tisztújítás előtt nem sokkal derült ki, hogy Márki-Zaynak két kihívója is akadt, ám a három jelölt közül Magyar György még a szavazás előtt visszalépett, Deutsch Tiborra pedig nem érkezett voks. A hódmezővásárhelyi politikus Facebook-oldalán megköszönte a bizalmat, és természetesen nem maradt el a „Csak felfelé!” szlogen sem. Márki-Zay Péter pénteken a Magyar Hangnak azt mondta, hogy szerinte a szervezeten belül azok vannak többségben, akik az ő elképzelései támogatják a szervezet jövőjéről. Nem zárta ki, hogy "egy jól szervezett csoport akár az enyémmel ellentétes irányt is elfogadtathat a közgyűléssel", de ez végül nem történt meg.

Az új elnökségi tagok:

  • Kiss Balázs (102 szavazat),
  • Bana Tibor (93 szavazat),
  • Ember Péter Pál (87 szavazat),
  • Szabó Margit Momó (83 szavazat)
  • és a szavazás előtt az elnökségi aspirációt feladó Magyar György (74 szavazat) lettek.

A hatodik elnökségi tag kiválasztásakor egyformán 73-73 szavazatot kapott Gurzó Ákos és Tikk László, végül utóbbi lett a befutó. Gurzó Ákos visszalépett, ezzel megőrizte a kommunikációs igazgatói pozícióját. A felügyelőbizottsági tagok Bod Péter Ákos, Mellár Tamás és Pákozdi Éva voltak.