„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Ha Karácsonyt nem tudom meggyőzni, visszalépek

6/10/2021 01:07

| Szerző: Klubrádió

Ha nem tudja meggyőzni Karácsonyt, akkor a választás sikere érdekében visszalép Márki-Zay Péter a miniszterelnök-jelöltségtől. A politikus egyúttal bocsánatot kért, ha megsértette volna Dobrev Klárát, de nem tartja esélyesnek Orbán Viktor ellen.

Ha Karácsonyt nem tudja meggyőzni arról, hogy visszalépjen, ő teszi meg – jelentette ki Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje hozzátette, nem hiúsági kérdést akarnak ebből csinálni, hanem kutatási adatokat mérlegelnek, és azok alapján akarnak felelős döntést hozni – írja a Telex.

Arra a kérdésre, hogy miért gondolja, hogy meg tudja győzni Karácsonyt, ha eddig nem sikerült, Márki-Zay kitérő választ adott. Elismerte ugyanakkor, hogy Karácsonynak abban igaza van, amennyiben ő lép vissza Márki-Zay javára, akkor szavazóinak nagyobb része voksol majd Dobrev Klárára, mint ha Márki-Zay lép vissza Karácsony javára. Elmondta, hogy a legfontosabb az egyetértés, ami megszületett kettejük között.

„Az, hogy én kijelentettem, hogy a visszalépésre is hajlandó vagyok, az még nem azt jelenti, hogy ebben is megállapodtunk volna” – mondta.

A legfontosabb feltételeket már lefektették, de azokat írásba is kell foglalni. „Az, hogy mi Karácsonnyal meg tudtunk abban állapodni, hogy Hadházy vezetésével nemcsak a 2010 utáni, de még a 2010 előtti korrupciót is felszámoljuk, ez minden szavazó számára óriási lépés volt”. Márki-Zay szeretné azt is, ha a civilek nagyobb súlyt kapnának a következő féléves kampányban, hogy „az igazságot az utolsó vidéki postaládákba is el tudják juttatni”.

Korábbi kijelentése miatt, miszerint „Dobrev Klárával nem lehet Orbán Viktort leváltani”, elnézést kért, de gyorsan azt is hozzátette, hogy az összes jelenlegi felmérés ezt mutatja.