„Klubrádió
A lényeg

Már több mint 34 ezer halottja van a földrengésnek

13/02/2023 07:12

Már 34 ezernál is több halálos áldozata van a múlt hétfői török-szír földrengésnek. A Hvg.hu a török SAKOM sürgősségi koordinációs központra hivatkozva azt írja, hogy Törökországban eddig 29 605 embert találtak holtan. Szíriában a halálos áldozatok száma 4574, akiknek a nagy része az ország északnyugati részében, az ellenzék által ellenőrzött területen éltek – közölte a kormányellenes erők egészségügyi minisztériuma.

Török-szíriai földrengés
 
Török-szíriai földrengés
 
Bab el-Hava, 2023. február 12. Sérült gyermek a török határon fekvő szíriai Bab el-Hava kórházában 2023. február 12-én, hat nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erősségű földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 28 ezret, a sérülteké a 80 ezret. MTI/AP/Huszein Malla
Fotó: Huszein Malla
 

 

A török-szír határon múlt hétfő éjszaka a Richter-skála szerint 7,4-es erősségű földrengést mértek. Közben ma hajnalban visszaérkeztek Budapestre az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hunor kutató-mentő csapatának tagjai Törökországból, írja az MTI.