„Klubrádió
A lényeg

"Már ma el kellene kezdeni az oltási kampányt"

5/11/2021 15:45

| Szerző: Klubrádió

Zacher Gábor toxikológus szerint nagyon megkésett akció november végére időzíteni oltási kampányt, és ez önmagában kevés. A negyedik hullám e szakaszában szükséges lenne a széleskörű maszkhasználat, és a védettségi igazolványhoz kötött belépés bizonyos területekre.

Nem értem, hogy miért kell várni a koronavírus elleni oltási kampánnyal november végéig? Miért nem tegnaptól vagy mától oltunk – vetette fel Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa arra a kérdésre, hogy megfelelőnek tartja-e a november 22-28-i közötti oltási akcióhetet, amikor regisztráció nélkül, több kórházban is beoltathatja magát az, aki eddig nem tette. A Portfolio.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogy egyre több gyerek kerül kórházba, és az oltások sem jelentenek 100 százalékos védelmet, épp ezért nagyon fontos lenne a maszkhasználat kiterjesztése, és a védettségi igazolványhoz kötött belépés bizonyos területekre.

"Oltás, maszk, kézmosás, távolságtartás és szigorúbb rendezvényszervezési szabályok. Ezeket az eszközöket egyszerre kellene használnia a kormánynak, nem szabadna csak az oltásra hagyatkozni" – fogalmazott.

2021. november 05. A lényeg 21.11.05. Zacher Gábor
00:46
00:00

Zacher a Klubrádiónak azt mondta, hogy semmivel sem vagyunk jobb helyzetben, mint tavaly ilyenkor.