„Klubrádió
A lényeg

Már 1150 civil holttestét találták meg Kijev környékén

28/04/2022 13:25

| Szerző: Klubrádió

Már 1150 civil áldozatot találtak a kijevi régióban, a körzet rendőrkapitánya szerint 50-70 százalékukon lőtt sebeket azonosítottak, amelyeket kézifegyverekkel okoztak – írja a Reuters nyomán a 444.

Andrij Nebitov rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy az orosz invázió kezdete óta megtalált 1150 áldozat civil, nem katona. Legtöbbjüket Bucsában találták meg, ahol tömegsírokra bukkantak az oroszok visszavonulása után. Az ukránok szerint az orosz katonák gyilkolták meg őket, amikor elfoglalták a területet. Oroszország tagadja, hogy civileket támadna (de tagadják azt is, hogy háborút indítottak volna).

Ukrajnai háború
 
Civilek nejlonzsákban lévő holttesteinek azonosítását végzik rendőrök és hatósági személyek a Kijev melletti Bucsában 2022. április 6-án, mielőtt egy kijevi halottasházba szállítanák őket. Az ukrán hatóságok napokkal ezelőtt Kijev környékén készült fényképeket és videófelvételeket tettek közzé, amelyeken számos, utcán fekvő, civil ruhás ember holtteste látható. Az orosz kormány ukrán szélsőségesek provokációjának minősítette a történteket. MTI/AP/Rodrigo Abd
 
 

Korábban a város polgármestere úgy nyilatkozott, a holttestek csaknem 85 százalékán találtak golyó ütötte sebeket, ami arra utal, hogy az emberek többségével előre eltervezett módon végeztek.

Az ENSZ 2300 ukrán civil áldozatról számolt be.

(forrás: 444, Reuters, Kiemelt kép: MTI/AP/Rodrigo Abd)