„Klubrádió
A lényeg

Magyarországon kezelhetnek román covidosokat

7/10/2021 08:59

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus-járvány miatt nemzetközi segítséget kérő Románia arról tárgyalna hazánkkal, hogy a súlyos betegeket Magyarországon kezelnék.

A megbeszélések értelmében a határmenti falvakból kocsival hoznák át a súlyos covid-betegeket. A tárgyalások Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter két héttel ezelőtt felajánlása miatt indult el. Az Index úgy tudja, hogy szerdán az Arad Megyei Sürgősségi Kórház már élt is az ajánlattal.

Romániában nagyon súlyos kereteket ölt a járványhelyzet, csak szerdán 331-en haltak meg, és több mint 14 ezer új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Szintén szerdai hír, hogy az országban egyetlen szabad intenzíves ágy sem maradt – írja a 24.hu.

Koronavírus – Románia
Bukarest, 2021. október 6. Ápolók a koronavírusos betegek számára kialakított osztályon a bukaresti Marius Nasta Tüdőkórházban 2021. október 6-án. Romániában az elmúlt 24 órában 14 ezernél is több új megbetegedést regisztráltak és 331-en haltak bele a betegség szövődményeibe, ami a legtöbb a vírus megjelenése óta. MTI/AP/Andreea Alexandru