„Köszönjük,
A lényeg

Magyar: Orbán lezárt utcákon kampányol

21/05/2024 08:30

| Szerző: Klubrádió

A Tisza párt alelnöke Makón járt.

„Magyarországon senki nem háborúpárti, Magyarországon mindenki békepárti” – mondta Magyar Péter hétfőn délután a fideszes vezetésű Makón. A kampányoló politikus a magát vidékbarátnak hazudó kormányról, a lezárt utcákon kampányoló Orbán Viktorról beszélt – írja a Telex. A Tisza párt alelnökét 200-300 ember hallgatta.

Arról beszélt, hogy a "magát vidékbarátnak hazudó kormány" érdemben nem foglalkozik a Makót is érintő gazdasági, első sorban mezőgazdasági problémákkal, csak a háborús narratívát hangoztatja.

"Berúgta a kampányt a miniszterelnök úr egy magtárban, azóta lezárt utcákon kampányol, mintha kijárási tilalom lenne. Visz magával 30–40 fidelitasos statisztát, van egy szegény fotós, aki próbál alulról fotózni, mintha tömeg lenne. És Orbán egy szót hajtogat: háború."

A politikus úgy látja, „Magyarországon senki nem háborúpárti, Magyarországon mindenki békepárti”, sőt senki nem akar fegyvereket küldeni Ukrajnába. Igaz, utóbbival ellentmond a NATO és az Európai Unió álláspontjának, amely szervekről ugyancsak nem állítható, hogy háborúpártiak lennének.