„Támogassa
A lényeg

Magyar Hang: Pintér menesztette az OGYÉI főigazgatóját

29/06/2023 11:16

| Szerző: Klubrádió

Szentiványi Mátyás munkáját helyettese El Koulali Zakariás veszi át. 

Pintér Sándor visszavonta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója megbízatását – írja a Magyar Hang.

"A mai nappal belügyminiszter úr visszavonta vezetői megbízatásomat, ami azt jelenti, hogy holnaptól már nem én leszek az OGYÉI főigazgatója" – írja a dolgozóknak küldött levélben Szentiványi. A menesztés oka egyelőre nem ismert. Szentiványi levelében arról is beszámol, hogy munkáját El Koulali Zakariás főigazgató-helyettesnek adja át, „aki most szabadságát tölti, ezért amíg ő vissza nem tér, addig Parapatics Tamás főigazgató-helyettes úr fogja a főigazgatói teendőket is ellátni”.

A főigazgató megemlítette, az OGYÉI legújabb kori történetének legnagyobb kihívása a covidjárvány, illetve az ahhoz kapcsolódó gyógyszer- és vakcinaengedélyezési feladatok voltak. 

E téren a kritikusok szerint az OGYÉI vezetősége csúfosan elbukott: a tudományos megalapozottság és a szakmai szempontok helyett mintha döntéseikben sokkal fontosabb szerepet játszott volna a politikai elvárásoknak való megfelelési kényszer – ezt már a lap teszi hozzá.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, az OGYÉI–t beolvaszthatják a Nemzeti Népegészségügyi Központba.