„Klubrádió

LMP: Regisztráció nélkül lehessen kapni oltást!

10/01/2021 16:29

| Szerző: MTI/Klubrádió

Kanász-Nagy Máté, a párt társeénöke felszólította a kormányt, hogy beszéljenek egyértelműen arról: kell-e regisztráció a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez.

Az LMP azt szeretné, hogy regisztráció nélkül hozzá lehessen jutni a koronavírus elleni vakcinához - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté felszólította a kormányt, hogy beszéljenek egyértelműen arról: kell-e regisztráció a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez.

Kiemelte: az LMP azt az álláspontot képviseli, hogy mindenki szabadon, kötöttségektől mentesen, minél könnyebben juthasson hozzá az oltáshoz, és nem szeretnék, hogy kötelező legyen a regisztráció annak, aki meg akarja kapni a vakcinát.

Kanász-Nagy Máté szerint a vakcina iránti bizalmat növeli, ha nem kötik regisztrációhoz az oltást, ha a kormány "elkezd kormányozni, és nem például az önkormányzatokat sanyargatja", ha folyamatosan és részletesen tájékoztatják a nyilvánosságot a járvány terjedésével kapcsolatban, valamint ha biztosítják a "szakmai demokráciát", vagyis azt, hogy az egészségügyi szakértők, orvosok szabadon nyilatkozhassanak, interjúkat adhassanak.