„Köszönjük,
A lényeg

Lengyelül is kiadják a Meseország mindenkiét

4/08/2021 15:43

| Szerző: Klubrádió

A Magyarországon a szélsőjobboldali Mi Hazánk politikusa ledarált kötet nemsokára angolul, svédül, hollandul, lengyelül, szlovákul, illetve finnül is olvasható lesz. A lengyel megjelenés azért különösen pikáns, mert ott is erős a kormányoldalról jövő LMBTQ-ellenes propaganda.

A Meseország mindenkié több európai könyvkiadó érdeklődését felkeltette – olvasható a könyv hivatalos Facebook-oldalán megjelent közleményben, amelyet a hvg vett észre.

Ez az a magyar mesekönyv, amelyet a mi hazánkos Dúró Dóra ledarált, Orbán Viktor miniszterelnök pedig azt mondta róla, hogy „szexuális propagandát” tartalmazó mesék vannak benne, amelyek célja a gyermekek személyiségének befolyásolása.

A könyv mindezek ellenére komoly sikernek örvend, legalábbis ez szűrhető le abból, hogy rövidesen angolul, svédül, hollandul, lengyelül, szlovákul, illetve finnül is olvasható lesz, de a kiadó más könyvpiaci szereplőkkel is tárgyal a megjelenésről.

Viszont a könyv sikere ellenére is elhagyja Magyarországot Nagy Boldizsár, a szerkesztő, aki halálos fenyegetést is kapott a kötet után. Nagy a pedofilellenesnek indult, de homofób módosítókkal átírt törvény elfogadása után már nem érezte értelmét a maradásnak.