„Támogassa
A lényeg

Lemondott Vidnyánszky Attila a Nemzeti éléről

13/11/2023 10:42

| Szerző: Klubrádió

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset  miatt, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert – közölte a színház a Magyar Nemzettel.

Pénteken a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

Együttműködik a Magyarságkutató Intézet a Nemzeti Színhá
 
 Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszél, mielőtt Kásler Miklóssal, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával, tiszteletbeli elnökével aláírja a két intézmény közötti tudományos, szakmai együttműködési megállapodást a Magyarságkutató Intézetben 2023. október 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt
 
 

A lemondásra reagálva a Kulturális és Innovációs Minisztérium azt Infostartnak küldött közleményében arról írt, hogy Vidnyánszky valóban benyújtotta a lemondását, de Csák János miniszter csak a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

A Semmelweis Egyetemhivatalos oldalán ma arról adott tájékoztatást, hogy a két színész jobban van. Mint írják, végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.